lördag 27 november 2010

Tillbaks till ruta ett


Allt går i cykler.

Jag konstaterade det nu när jag skulle köpa nya byxor. De kilon jag tidigare blivit av med har på något mystiskt sätt kommit tillbaka. Inte alla men tillräckligt många för att det inte ska vara ok. Så nu är det bara att ta itag med avlägsna dessa och fler därtill. Om man ger upp det är då man förlorar. Att misslyckas emellanåt verkar vara nåt de flesta upplever. Så då får man försöka att hitta ett sätt att ta sig upp på benen igen.

Ibland får man hitta reservdelar eller ersättningsvara för det som gått sönder. Som min kära stora temugg från Höganäs som jag nog haft i snart 10 år som föll på golvet igår och gick sönder. Idag köpte jag en ny mugg, Höganäs igen, ny modell. Men fortfarande en stor te mugg/kopp (Se bild ovan). Hade fått en lite slant i namnsdagspresent av mina päron så den kostade inte skjortan för min del. Visst den kostar en modig peng men gillar en riktigt bra mugg till mitt kvälls och morgonte. Och håller den här i 10 år så är det väl försumbart Sen om jag skulle köpa ett dussin vore det väl en annan sak.Men nu är den till mig och jag har råd med det.

Värre är det med dem i vår närhet som blir skadade eller sjuka i vår närhet. Har under de senaste veckorna veta att två i min närhet har fått cancer. Den ena av dem för andra gången och den andra har inte fått en riktig diagnos än. Måste ta prover innan läkarna kan göra en korrekt bedömning av läget. Som åskådare och medmänniska känner man sig liten och hjälplös. Men hur hjälper man bäst. Jag kan ju inte säga åt cancern att den ska ta sitt pick o pack och dra därifrån. Hoppas nu bara att det ska finnas något att göra åt det här monstret, cancern alltså. Kram till er som är mitt ikaoset, ni vet vilka ni är. Jag finns där bara ett telefonsamtal bort, när som helst.

Hoppas nästa cykel bär med sig något positivet med sig.

Dags att sluta innan jag somnar.

God Natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Räknare