söndag 9 augusti 2009

Lötsjön runt

Idag har jag gjort något som jag tänkt göra länge, nämligen gå runt Lötsjön. För dig som inte vet så ligger den i Sundbyberg. Jag bodde i närheten, i Hallonbergen, när jag flyttade ner till Stockholm för fösta gången för 28 år sen. Har varit uppöver två gånger emellan men nu har jag bott i Stockholm sen 1 oktober 1993. Nåväl, jag har gått säkert hundratalsgånger förbi Lötsjön för jag jobbade på Marabou och vi var ett gäng ungdomar som bodde i tjänstebostäder i Hallonbergen och ofta gick vi både från och till jobbet och då passerade vi just denna sjö. Men det är först idag som jag gått runt. Det har varit härligt väder så det var en skön promenad, och välbehövlig sådan. Vad som är trist är art det finns massor av dessa trevliga skräpiga fåglar som lever i stora flockar där. Det var säkert en 150-200 Kanadagäss som gick där vid golfängarna.
Men sen var det en svanfamilj som hade sitt rede på en liten ö mitt i sjön.

Det var en tre-fyra som mamma svan tog hand om, eller är det pappan? Jag kan inte tillräckligt om dessa fåglar. Men de är vackra. Ibland brukar de flyga över mitt föräldrahem på våren och hösten när de flyttar. I alla fall var det en en mycket trevlig promenad. Sedan har världens stiligaste katt somnat in idag. Neo blev akut sjuk igår så de fick avliva honom. Dock är jag glad att det var nu innan hans matte flytta ner till Stockholm så att hon fick vara med honom. Hon har haft otur med de två sista katterna, Iza blev påkörd för 6-12 månader sen och hon blev inte bra, fast hon fick bästa möjliga vård på djursjukhuset. Neo har varit sjuk innan också men vi trodde väl att det var över, men inte det. Sånt är livet. De blir ju som familjemedlemmar, så det aldrig lätt att ta beslutet att låta dem få somna in, även om man vet att det är bäst för dem. Dags för en ny arbetsvecka. Jobbar kväll både imorgon och på tisdag. På tisdag ska jag till frissan, vilket är på tiden. Med min kalufs och det här vädret är det inte kul. Blir sjöblöt i hårbotten när det är varmt och fuktigt. Ska försöka hinna ta ett pass innan jag går till jobbet efter frisörbesöket. Annars får jag gå dit på onsdag. Måste ju ha ett nytt pass till Skottland. Det är två månader tills vi åker det ska bli jätteskönt. Dags att ta mig en kopp te och sen en date med John Blund. God Natt!

3 kommentarer:

 1. ja absolut, och roligt hade vi definitivt.

  SvaraRadera
 2. jättefina foton du tar! O i Hallonbergen har jag varit i ett par gånger, hihi

  Kram Gunilla i Singapore

  SvaraRadera
 3. Kul att du gick runt Lötsjön. Man kan fortsätta runt Råstasjön också. Om man vänder blicken rätt så tror man att man är ute på vischan. He, he. Man måste ju drömma på den daglig 5 km promenaden. För tillfället dagliga måste jag tillägga eftersom jag har semester den här veckan. Plötsligt såg jag att du börjat blogga. Du skriver jättebra och intressant med roliga personliga kommentarer som får mig att skatta och också känna medkänsla. Precis den Katarina som jag lärde känna på jobbet. Stor kram från Lena C. PS jävligt häftig musik DS

  SvaraRadera

Räknare