lördag 21 mars 2009

Hur svårt kan det vara??

Jag heter Katarina, presenterar mig som Katarina, har ALLTID kallats för Katarina. Men jag har en kollega som envisas med att kalla mig för Kattis. Jag har sagt till henne att sluta, men det verkar inte som om hon förstår det. Mitt namn är en del av den jag är och jag vill att folk runt i kring mig ska respektera det.
Lika irriterad kan jag bli när jag ringer nånstans och de vill ha mitt namn och de frågar hur jag stavar det. Då svarar jag precis som det låter, men ändå ska de skriva det med c och th. Ursäkta ,men var hör man c:et eller th? Ingenstans om du frågar mig. Så då får jag bokstavera K-A-T-A-R-I-N-A. Jag skulle förstå om jag hade ett ovanligt namn, men det är faktiskt ganska vanligt förekommande, över 40.000 kvinnor heter Katarina och över 18.000 har det som tilltalsnamn allt enligt http://www.scb.se/. Jag känner flera stycken som heter Katarina, min bästa vän heter Katarina. Hur svårt kan det vara, undrar jag.
Tyvärr åkte Morgan ut ur Let's Dance igår. Så på fredag kommer jag att rösta som en tok på Magnus, han kanske inte dansar lika bra som Laila men för mig är han dock en given vinnare i finalen.
Lämna gärna kommentarer. Känner ni igen er, eller tycker ni jag är för petig?

2 kommentarer:

  1. beror nog på att jag sovit lite och dåligt, och slarvat med vätskeintaget. dock känns det bättre idag. det är skönt :)

    Haha jag skulle också bli tokig om det där med namnstavelsen hände mig. det ska inte vara så svårt att stava katarina rätt :)

    SvaraRadera
  2. Håller med om allt du skriver! / Den andra Katarinan

    SvaraRadera

Räknare