onsdag 4 mars 2009

Spår i snön


Idag på min promenad hade jag kameran med mig för att kunna dokumentera lite av vintern här uppe.
Jag såg dessa spår igår och tyckte väl att jag såg likanade på flera ställen efter vägen. Tror mig kunna säga att det är skogens drottning eller kung som passerat över vägen ner mot Kalix älv.
Undrar hur jag skulle reagera om det helt plötsligt stod en älg framför mig på vägen. Kissa på mig eller skulle jag stå fastfrusen, eller bara ta upp kameran och hoppas att jag inte darra så mycket så det blev en bra bild.
Idag fyller broder 'Tuck' år, och imorgon är det mammas tur. Tårta blir det till helgen när mina syskon kommer upp.
Min farbrors svåger har rest bort över natten men han har en gråhund som har fyra valpar som min farbror med fru tar hand om. De är en 10-12 veckor gamla och är hur söta som helst. Tyvärr blev det bara suddiga kort för de ville busa hela tiden. Ska försöka ta nya kort imorgon så kanske det går bättre.
Barn både människo och djurbarn är söta, de flesta i alla fall. min kusin hade skickat foto på sitt första barnban som är tre månader, hon hade riktigt härliga kinder så där som en välmående baby ska ha. Urgullig.
Inte mycket annat spännande som händer.

4 kommentarer:

 1. Dotra och en kompis sprang på en älg när de var ute med pappas hund. De var bara 12 eller så, så de sprang och skrek... undrar vem som blev mest rädd! Själv har jag bara betittat dem från bilfönstret.

  SvaraRadera
 2. Min syster var ihop med en kille från Gbg för snart 20 år sen och hans första vinter här åkte vi en sträcka på ca 7-8 km.Jag tror vi såg en 25 älgar på den sträckan. Jag har varken förr eller senare sett så många älgar.

  SvaraRadera
 3. Det ser fint ut med snön men nu vill jag har vår! Fåglarna har börjat kvittra lite mer så det börjar bli lite vårkänsla.

  / KV

  SvaraRadera

Räknare