torsdag 9 april 2009

Password

Det är bra att byta ut password till sina konton men hur väljer man ett lösenord som är lätt att komma ihåg men ändå så att inte grannen Kalle kan klura ut det.
Du har lösen ord till ditt bankomatkort, ett annat till din mail, kanske portkod, konton på datorn på jobbet .. Listan kan göras lång, men hur i hoppsan ska man kunna hålla alla isär. Har man tur så får man välja själv, men medge att det kan vara nog svårt ändå att komma ihåg om det var Elvis4ever eller Elvislever som du valde. Om du har några bra tips hur man enklast kommer ihåg dem, kan du väl dela med dig här.
Fast det svåraste nöten att knäcka är nog att hitta det förlösande lösenordet vi behöver när vi kommer in i en främmande grupp. När man byter jobb och helt plötsligt är man den där som står utanför och vet inte vilka spelregler som gäller. Vilket är det där förlösande ordet som gör att man känner att man är del av gruppen. Ibland dyker det upp nästan på en gång och andra gånger hittar man det aldrig.
Imorgon blir den första hela arbetsdagen sen i mitten på januari, jag måste erkänna att det känns lite läskigt. Dessutom ska jag jobba fyra dagar på raken. När måndag kommer då är jag nog slut som artist.
Fortsättning följer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Räknare