tisdag 10 februari 2009

Fru Fortuna och jag.

Jag har vunnit, jag har vunnit! Fick ett vinst mail från Svenska Spel där det stod att jag vunnit hela 50 kr. Jag har spelat för 45 kr och så har jag morgondagens dragning kvar, så vem vet kanske det blir ett frispel. Jag lär aldrig bli rik på spel.
Men inte fattig heller. Jag har haft turen med mig och vunnit för en eller flera tusenlappar de senaste åren. Men sällan kommer vinsterna i form av kontanter. Det brukar bli biobiljetter, konsertbiljetter, dvd filmer, hudvårdsprodukter, böcker och liknande saker.
Förra året vann jag biljetter till både Dolly Parton o Eagles. I år skulle jag bli glad om jag vann biljetter till Tina Turner och/eller Bruce Springsteen. Har inte hittat tävlingar som utlovar biljetter till dessa konserter än, men det kanske kommer. Eller så vinner jag bara biobiljetter i år. Har hittills i år vunnit biljetter till Australia och Benjamin Button. Har bara sett den ena än så länge. KV och jag ska gå och se Brad Pitt här nån dag när det passar. Den är 2h 45min. Det är nog så långt, men det är gratis så jag klagar inte. Det är kul när det dimper ett tjockt kuvert i brevlådan och det är alltid lika spännande att se vad det innehåller.
Folk säger till mig att de aldrig vinner, men sen säger de i nästa andetag att de aldrig tävlar, tro f** att de inte kan vinna. Jag tävlar nästan varje dag, det finns massor av tävlingar på nätet. Bäst gillar jag de som dem som det står skriv ditt namn och adress och skicka in, det går bra med dem där man har olika alternativ att välja bland. Då är det bara att kryssa för och chansa. Sen finns det de där de vill veta varför just jag ska vinna. Är urusel på sånt; för att jag är bäst, vacker eller utvald. Min fantasi är begränsad när det gäller bra motiveringar. Det blir inga resor till Thailand, möjligtvis med Cinderella. Inga miljoner på Triss, men säkert 25 kr.
Hoppas att du också har tur ibland.
Jag har inte bara tur i tävlingar. Jag är född med läpp- käk och gomspalt, och jag har turen att vara född i Sverige där vi betalar vår sjukvård till största delen via skattesedeln. Hade jag varit född i Indien eller bara i USA skulle inte den vård jag fått vara helt självklar. Efter det senaste skrämselskottet har jag tur att det inte blev några komplikationer. Tur som en tok som min syster säger.
Jag har turen att ha en underbar familj, underbara vänner och än så länge ett jobb.
Sen finns DU som just nu läser detta inlägg. Tack för att just DU finns.

1 kommentar:

  1. Hej.

    Bra skrivet!

    Jag är förkyld och hostig just nu så stackars Brad för klara sig utan oss ett tag till!

    KV

    SvaraRadera

Räknare