måndag 2 februari 2009

"Mor, lilla mor...

..vem är väl som du? Ingen i hela världen"
Denna strof från har jag hört min mamma citera hela mitt liv känns det som. Nu är jag googlade på den så visade det sig att det kommer från en dikt från 1912. Den tonsattes och blev en sång man sjöng i söndagsskolan.
Missförstå mig rätt, jag älskar min mamma. Men det finns nog ingen som kan få mig att bli så irriterad, förbannad och ledsen. Låt mig ge ett exempel. Idag när jag pratade med henne på telefon sa jag att jag skulle äta pizza. På en gång sa hon "Det är väl ingen bantar mat, och J(min brorson) han säger att han slutat med hamburgare, läsk, öl och chips." Vilken tur mamma att han är så duktig. Nu handlar det här om mig och jag gör det på mitt sätt, tack. Om det tar två veckor extra då är det värt det. Nu är det så att flera av mina kollegor har påpekat att det syns att jag gått ner i vikt, och jag har inte tänkt sluta med det, inte än. Men jag vill unna mig nåt skoj emellan åt. Men hon vet mina ömma punkter och hon är så bra på att trycka på dem, grrr! Det är ungefär som om jag vore fem år och inte förstår ett förbannat dugg. "Ska du verkligen ha det där på dig, det är inte snyggt. Till och med din bror sa att det där såg inte bra ut" Jag SKITER i vad ni säger och tycker.
Nu har hon ju många bra sidor med, tur är väl det. Det kan dimpa ner ett brev med en slant i eller en trisslott så där helt apropå Och när jag åker upp så har de, hon och pappa, planerat att de ska laga min favoritmat. älgkalopps, potatispalt, fliskött(tunt skuret stekt kött som renskav, men ändå inte) eller nåt annat smarrigt.
Varför är det så att de man älskar mest kan få en att känna alla starka känslor. Är det för att man är så trygg med dem. Så att man vet att fast jag inte tycker om dig just nu, så finns det en grundtrygghet och kärlek alltid där.
Det är knepigt med relationer, det finns nog lika många frågor som svar. Hur och var du hittar svaren på dessa frågor beror nog på din person och vad du varit med om. Jag har mina svar och du har dina, och ingen kan säga att den har 100% rätt eller fel.

Imorgon är det tisdag och nya utmaningar, då hämtar jag nog ämnet från Blondinbellas blogg eller Paris Hiltons underbara värld.

"I can cry with the best, I can laugh with the rest." -Jackson Browne

2 kommentarer:

 1. Tror att det är precis som du skriver, det är för att man är trygg med dem man älskar man kan känna så starka känslor, både varma starka känslor, och känslor av otrolig ilska. Som du vet, händer det att jag blir arg på mina små änglar och även på min käre man!

  / KV

  SvaraRadera
 2. Åh, jag känner igen mig. Delvis i alla fall. Jag kan bli väldigt irriterad på min mamma och andra i min familj. Fast jag har nog inte blivit riktigt förbannad än LOL

  Blir irriterad när hon behandlar mig som en liten unge... Eller lägger sig i vissa saker som egentligen bara rör mig.

  Men, jag måste erkänna också att jag har haft ett mycket stort stöd från henne och liksom du, älskar jag min mamma =o)

  Mona

  SvaraRadera

Räknare