söndag 15 februari 2009

Tankar från en Ox-Tiger

Vilket tecken är du född i? Själv är jag enligt västerländskt horoskop oxe och enligt kinesiskt är jag tiger. Kan inte påstå att jag tror på horoskop, men erkänner att jag läser dem varje morgon på väg till jobbet i Metro och City. När det står något positivt vill man ju gärna tro att det ska vara så och många gånger får man sig ett gott skratt när det är helt uppåt väggarna.
Horoskop känns lika relevant som skrock och ändå är det många som är följer ritualer minutiöst, För att annars kan det gå käpprätt åt h*****e. Inte lägga nycklar på bordet, spotta tre gånger om man ser en svart katt korsa vägen, listan kan göras lång. Var finns logiken och hur uppstår dessa skrock teorier.
Är det så att när vi inser hur liten vi är i universum, då tar till dessa saker för att för förklara för oss själva varför saker och ting händer.
När jag låg på sjukhuset så ville min mamma komma ner för att hjälpa till, så där som mammor vill. Vänligt men bestämt lyckades jag, med hjälp av mina syskon, att avstyra det. Hon vill så väl men hon skulle ha jagat upp både mig och sig själv. Jag lugnade henne med att jag hade gjort allt jag kunde. Nu var det bara att lämna över resten till läkarvetenskapen, ödet, gudarna eller universum. Men måste ju erkänna att jag kände mig ganska hjälplös och rastlös där jag låg. Rastlös för att här var jag inte den som var den som hjälpte utan den som blev hjälpt.

Olika falla ödets lotter, nu slutar Nilssons dotter.

1 kommentar:

  1. Haha.. jag fotar ju gratis ju.
    Såvida jag inte måste ta ledigt från jobbet och åka långt iväg.

    SvaraRadera

Räknare